ΝΕΑ|2015

Δεκέμβριος 2015 - Χρυσό βραβείο για την ΗΛΕΚΤΩΡ


Βραβεύθηκαν οι καλύτερες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης στην Τελετή Απονομής των Waste & Recycling Awards 2015

Η Εταιρία Βιοαέριο Ενέργεια Α. Λιόσια-ΒΕΑΛ Α.Ε. του Ομίλου Εταιριών ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και της αυστραλέζικης εταιρείας Energy Development Ltd (EDL), διακρίθηκε με χρυσό βραβείο στην Τελετή Απονομής των Environmental Awards 2015 για την παραγωγή «πράσινης ενέργειας» και τη σταθερή δέσμευσή της να προσφέρει ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές υπηρεσίες στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων. 

Ειδικότερα, η ΒΕΑΛ απέσπασε GOLD βραβείο στην κατηγορία Resource Recovery – Waste to Energy.

Το έργο που βραβεύθηκε αφορά τη συλλογή και την ενεργειακή αξιοποίηση του εκλυόμενου βιοαερίου από την ΟΕΔΑ Φυλής-Άνω Λιοσίων. Η μονάδα της ΒΕΑΛ, εγκατεστημένης ισχύος 23,5 MWe, είναι από τις μεγαλύτερες του είδους της στην Ευρώπη, παράγει 165.000 ΜWhe/έτος και η λειτουργία της εξοικονομεί περισσότερο από 150.000 τόνους CO2/έτος, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος στη Δυτική Αττική αλλά και στις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας. 

Η τελετή απονομής των Environmental Awards 2015 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, με συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και δημόσιων φορέων, Δημάρχων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εξειδικευμένων δημοσιογράφων, ενώ για τη διοργάνωση φρόντισε το Plant Management της Boussias Communications. Το βραβείο παρέλαβε για την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ο Δ/ντής Ενεργειακών Έργων Γ. Μπούκης.